12 Eylül 2011 Pazartesi

Sırça Fanus/Sylvıa PLATH

 Kitabı almamdaki ilk sebep çok yakın bir arkadaşımın kız arkadaşı intihar girişiminde bulundu bende düşündüm ki intihar eden yazarların kitaplarını okursam insanların neden intihar eğiliminde olduklarını algılayabilirim..Sırça Fanus tam da istediğim şekildeydi. Yazar kitabını yayınladıktan bir ay sonra intihar ediyor. Sanırım intihar eğiliminde olan insanlar çok başarılı olsalar bile özgüvenleri olmadığı için kendilerini sürekli başarısız olarak algılıyorlar. Kitapta birçok eleştirmene göre yazarın hayatından kesitler sunduğunu doğrulamakta ve okuduğunuz süre boyunca da yazarın bariz bir şekilde kendine ne kadar güvensiz olduğu irdelebiliyorsunuz. Bir çok eleştirmene göre intihar etmesindeki sebebin annesiyle arasındaki bağın neden olduğu söyleniyor fakat kitapta annesiyle ilişkilerine çok fazla değinim yapmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim . Bence böyle durumlarda intihar girişimine sebep birçok neden olabilir. Ama bunu tetikleyen birşeyler mutlaka vardır. Ailede yaşanan travmalar, okuldaki başarı veya başarısızlıklar, arkadaş ilişkileri, ergenlik döneminde yaşanan ruhsal ikilemler..Bunlar ancak ayrı ayrı ele alındığında bir sonuca varılabilir. Tabii hastanın kapılarını size ne derece açtığıyla da çok alakalı bu sonuç.. Psikolog olmamakla bereber  bu konuyu sadece merak ettiğim için araştırma gereği duydum. Ama sanırım bir insan kafaya koymuşsa siz ne yaparasanız yapın onu kurtaramazsınız. Ancak bizler yol gösterebiliriz. Ve eğer karşımızdaki bunu kabul etmiyorsa yapabileceğimiz birşey yoktur. Onlar kandileri isterse kapılarını bize açar ve gitmek istedikleri yolu yine anca kendileri belirler..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kitabı çok severek okumuştum.intihar eden yazarlara karşı zaman zaman fazlasıyla ilgi duyuyorum. deli gibi araştırıyorum.neyse şu sıralar durgunum bu konuda :)

http://kitapdelisigizem.blogspot.com/2011/01/srca-fanus.html

bu da benim yorumum belki okumak istersin :)

tully dedi ki...

Merhaba Gizem bende öyle bu aralar merak saldım bu yazarlara. Senin yorumunu daha önce okumuştum:) Ayrıca sayende kitap klübüne de üye oldum. Bende eklemek isterim aslında hangi gadgetten ekliyorsun?

Adsız dedi ki...

Yıllar önce okumuştum bu kitabı,hatta bunalıma girmiştim diyebilirim belki ergenliğimde okumam yanlıştı ama sürekli yokolm isteğiyle yanıp duran bir kızın psikolojisi ister istemez sizi etkiliyor....
iyi okumalar canım..
evcilik-evcilik.blogspot.com

tully dedi ki...

Sevgili evcilik kesinlikle haklısın bende bile biraz depresyona girme durumları oldu. Ama yine de güzel bir kitaptı. Kendini sıkmadan okutuyor.
Sevgilerimle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...