10 Ekim 2011 Pazartesi

Yağmurlu Bir Gün ve Sınav Gerçeği..


Yağmuru severim ve yağmurun yarattığı rehaveti daha çok severim ama dün nefret ettim.  İnsan pazar günü ve yağmurlu bir sabahta ne yapar? Tabii ki miskin kediler gibi uyur. Ama ben ne yaptım? Kariyer uğruna yollarda perişan oldum. Yüksek lisans uğruna girmek zorunda olduğum yabancı dil sınavına gittim. Ve Türkiye'nin hala çözülememiş eğitim ve sınav sistemiyle karşı karşıya kaldım. Bu ne rezilliktir anlatamam! Tamam telefonla girilemez anladıkta; küpe, yüzük, tel toka, bozuk para, getirdiğin kalem silgiye  ne olur? Kalemlerimle silgilerimi zaten attılar biz veriyoruz diye.. Küpeler ve yüzük çıkacak dediler.. Eee peki ben bunları nereye koyacağım?  Bizi ilgilendirmez! Cevaba bak? Sonra erkek güvenlik görevlisi emanetçi var oraya bırakabilirsiniz dedi. Herşeyi ticarete dökmüşsünüz oraya bırakmaktansa sınava girmem daha iyi dedim. Sonra telefonla az önce gönderdiğin kocanı gerisin geri ararsın, yağmur altında biraz daha ıslanırsın küpe yüzük ve bozuk paralarını vermek için ve sonra da sınava geç kalırısın. Geç girdiğin sınava yanlış yerden başlarsın yarım saat sonra fark ettiğin gerçeği düzeltmeye uğraşırken moralin bozulur ve sınavdan kalacağını fark edersin..

Teşekkürler Türkiye!!!

5 yorum:

Eren dedi ki...

Şanssızlık olmuş, neyse herşeyde bir hayır vardır, üzülme:)

Tully dedi ki...

Teşekkürler Eren;evet herşeyde bir hayır vardır,üzüldüğüm sınavdan kalmak değil de bu tür işkencelere katlanmak aslında..

Unknown dedi ki...

bu tür bir durumdan haberdar olmamanıza ve sorun yaşamanıza üzüldüm ama 2 sene önce olay oldu bu takı, saat, kalem muhabbeti. hatta 2010 yılında alyansla bile almadılar sınava kesin duymuşsunuzdur, ÖSYM de kopya olayından sonra artık hiçbir şey getirilmiyor sınavlara. üstelik sınava giriş belgesinde de yazıyor sanırım gözünüzden kaçmış :( yine de şöyle düşünelim her zamanki gibi; hayırlısı neyse o olsun :) can sıkmaya değmez, sevgiler..

Unknown dedi ki...

yok artık, farkında olmadan geçen seneki yazınıza yorum yapmışım, o da güzel :) güldüm kendime, :) :)

Tully dedi ki...

* Beyaz kitaplık öncelikle yorumun için teşekkürler, evet sanırım ben biraz hazırlıksız gitmiştim sınava:)) Ama yine de bu sisteme hala karşıyım.

Bu arada olur arada öyle şeyler, bazen dalar gideriz okumaya tarih filan umrumuzda olmaz:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...