22 Temmuz 2011 Cuma

Elif Şafak - İskender

Merhabalar Arkadaşlar,uzun zamandır buralarda değildim. Ama bazen insanın canı hiç birşey yapmak istemez sadece o anların tadını çıkarmak ister..Uzunca bir süreden sonra güzel bir tatil yapmak ve insanın en sevdikleri ile birlikte olması gerçekten muhteşem bir duygu..Hayatın normal rutininde zaten teknoloji ile sürekli haşır neşiriz..En azından tatil zamanında sevdiklerimize gerçekten hak ettikleri zamanı ayırmamız gerektiğini düşünüyorum.( No more Pc, no more telephone, no more e-mail, just be relax and make your daydream what you want:)))


Neyse gelelim bahsetmek istediğim konuya..Şu sıralar pek gündemde olan yeni Elif Şafağın kitabı...


Aslında Elif Şafağa karşı ayrı bir sempatim var yazdığı kitapların çoğunu okumam dolayısı ile yazılarını da severim. Fakat açıkçası Firarperest'ten sonra hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Şahsi fikrimce bir kitap tanıtımı iyidir hoştur ama bu kadar reklam kokması da çok sinir bozucudur. Bu kitaba karşı tamamen önyargılıyım!!Eminim kurgusu güzel ve duygularını okuyucuya iyi aktarmıştır..Ama bence bir kitabın reklamını en güzel okuyucu yapar kanısındayım! Bu kitap da Firarperest gibi ticaret amaçlı olduğunu düşündürüyor..Elif Şafağın ilk kitabını okurken yarattığı ilk izlenimleriyle bugünkü izlenimlerimin ne yazıkki aynı olduğunu söyleyemeyeceğim..Karşılaştırma yapmak gerekirse Zülfü Livaneli de çok başarılı ve iyi bir yazar ve son çıkan kitabı Serenad çok ses getirmesine rağmen bu kadar reklamı yapılmadı. Onun reklamını okuyucular gayet güzel yaptılar!Yorumu size bırakıyorum:)
PS: Bu kitabı da elbette okuyacağım çünkü en azından kitap hakkında fikir sahibi olabilmek için..Ama kendim elimle gidip bu kitabı almayacağım!

5 yorum:

Şerife dedi ki...

bende Elif Şafağı severim bu kitabdan haberim yoktu benimde almam lazım paylaşım için teşekürler

Vladimir dedi ki...

"Bunu satın almalısınız, atın alacaksınız başka yolu yok" dercesine insanın gözüne gözüne sokulan kitaplara kıl kaparım ben de. Murathan Muhgan ın son kitabına da böyle hissettim. Belki bunu bir gün okurum ama koşup hemen satın alacağımı sanmıyorum. İtici geldi bana.

eleni dedi ki...

gazetelerde sürekli birilerinin birilerini öldürdüğü,çekişmeler,çıkar çatışmaları polemikler üzerinden yaratılan gündemlerin yanında kiatplardan söz eden yazılar okumak,edebiyatı konuşabilmek nefes aralığı gibi geldi bana açıkçası:)

tully dedi ki...

Şerife- Teşekkür ederim,kitabı tanıtım amaçlı koymamıştım ama beğendiğine sevindim.Reklamın iyisi kötüsü olmaz değil mi:)

Vladimir- Aynı fikirde birilerinin olması sevindirici, reklam kokan yayınlardan oldum olası hiç hoşlanmadım.

Eleni-Beğendiğine sevindim, insanın kendini mutlu eden şeyler yapması hayata daha pozitif bir pencereden bakmamı sağlıyor..

morpuanlıpembeçorap dedi ki...

merhaba..yeni tanıştım blogun ile iskender keyifli bir kitaptı bence ama reklam konusundaki düşüncelerine katılıyorum..geçenlerde mahremi okumaya başladım gitmiyor tıkandı kaldı..elif şafak tarzını sevenlere daha iyi gelecek diye düşünüyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...