12 Eylül 2012 Çarşamba

Sufle/ Aslı E.PERKER

"Güzel, kaprisli kadın gibiydi sufle; ne gün ne yapacağı belli değildi. Hiçbir kitapta işin tam kuralı yoktu. Kimse tam yirmi beş buçuğuncu dakikada fırından çıkartın diyemezdi, hiçbir fırının ısısı standart olmazdı. Her aşçı deneyerek en iyi tarifi bulabilirdi. Kendi kaplarını, kendi fırınını kullanarak, eskiterek, her biriyle defalarca didişerek."
 
 
Kitaptaki ana karakterlerin yemek yapmayı o kadar sevmeleri ve de yemek yaparken dertlerini unutmaları neredeyse bana pastane açtıracaktı:)) Yazarın içinde ufak bir aşçı varmış sanırım:)) O tariflerle, o kokularla yazarın nereden ilham aldığını çok merak ettim. Hakikaten yemek yapmak bu kadar motive edici bir duyguysa neden bana işkence gibi geliyor ki? Bir zamanlar bende yapardım, öğrenciyken filan hoşuma da giderdi ama ben o işi yapmaya zorunluysam işte o zaman çıldıracak gibi oluyorum. Kitaba gelecek olursak da (okuyanlar bilir) Maeve Binch'nin Aşk Mutfakta Pişer'i andırsa da yazarın dilini, anlatmını konudan konuya geçişlerini çok sevdim. Üç farklı hikaye ve üç farklı mutfak canavarı... Keyifle, zevkle okudum ki çabucak bitmesin.
 
Sufle yapamıyorum ama bu kitap adama böyle de Sufle aldırır işte... Yani resmen yemezsem kriz geçirecektim. Dibimizdeki Dominos sağ olsun, en azından ufak çaptaki krizimden kurtulduk ama en yakın zamanda adam akıllı bir yerde güzel bir sufle yemek istiyorum. Stop:))

 

14 yorum:

derya dedi ki...

severek okumuştum bende:)))sufle harika görünüyor:P

Tully dedi ki...

ddp; evet çok güzeldi, Sufle de çok güzeldi ama en kısa zamanda iyi bir yerde iyi bir Sufle yemek istiyorum, doyamadım:))

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

sufle benim regl tatlımdır tatlı açlığımı ondan başkası kesmez... yediğim en iyi sufle madonunkiydi tavsiye ederim. kitabı da çok merak ettim :)

Tully dedi ki...

Hamidocum; tavsiyene zevkle uyacağım:))

derya dedi ki...

big chefs in suflesi harikadır:)))
En son L'era Fresca'da fontana adlı (sanırım içi hafif karamelli) bir sufle yedim o da süpperdi:)))

http://www.lerafresca.com.tr/tatli/

Tully dedi ki...

ddp; mm kesinlkle tavsiyelerini dikkate alacağım;)) çok teşekkürler....

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

galiba bu kitabı kime tavsiye edeceğimi biliyorum:)

Tully dedi ki...

Aysun; :))) İyi o zaman..

Eren dedi ki...

Güzel bir kitaban benziyor, ben de merak ediyordum, sufleye ben de bayılırım bu arada, afiyet olsun:)

Tully dedi ki...

Canım Erencim; okuması zevkli bi kitaptı, umarım bigün karşılıklı kahvelerimizi içer Suflemizi de yeriz:))

Eren dedi ki...

İnşallah Tully'cim:))

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Sufle şahane bir kitaptır yazarın Başkalarının kokusu diye bir kitabı daha var bence o şahane ötesi. Kitap sesleri blogumda tanıttım hepsini .Mutlaka onu da okumalısın Tully'cim :)

Tully dedi ki...

HAyat İzlerim; zaten senin yorumun üzerine almıştım Sufle'yi:)) Ama bak şimdi diğer kitabını da çok beğendim, oysa evimde tam 17 tane okunmamış kitabım var:(((((

A-H dedi ki...

harika bir kitap ama okurken insani sufle krizine sokuyor o kotu :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...