22 Ağustos 2012 Çarşamba

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer/ Laurent GOUNELLE


Sınavla karşılaştığımızda genellikle öfke ya da umutsuzlukla tepki gösteririz; bize haksızlık gibi gelen şeyi haklı olarak reddederiz. Ama öfke sağırlaştırır, umutsuzluk kör eder. Bize sunulan büyüme fırsatını kaçırırız. Bu durumda sert darbeler ve yenilgiler birbirini izler. Üzerimize çullanan şey kader değildir, mesajını yenilemeye çalışan hayattır.

Hayat böyledir; güç anların gizli bir işlevinin olduğu, bizi büyüttüğü o anda ender olarak fark edilir. Melekler büyücü kılığına girer ve çirkin ambalajlara özenle sarılmış harikulade hediyeler getirirler bize...

Hiç bilmem ki bir kişisel gelişim kitabını sonuna kadar okuyayım. Genelde hep saçmalama olarak gördüğüm bu kitapları her seferinde merakla alır ve her seferinde sonuna kadar getiremeden yarım bırakırım. Ama bu kitabı farklı bir yere koydum. Ne roman diyebilirim ne de kişisel gelişim kitabı... İkisi bir arada olduğu için de hiç sıkılmadan ve eğlenerek okudum. Bir adamın tam intihar edecekken gizli bir adam sayesinde yeniden hayata döndürülme hikayesi...  Bir sonraki sayfa ne olacak diye heyecanlanarak, merakla ve ilgiyle okudum...
Yine de herşeyin insanın kafasında bittiğini düşünüyorum. Bir insan isterse yapamayacağı şey yoktur yeter ki pes etmesin. Sanmayın ki böyle yazıyorum diye çok hırslıyım ve istediğim herşeyi elde ediyorum. Ben ne yazıkki çabuk pes edenlerdenim. Bu kitabı okudum da hayatım değişti diyemem ya da ana karakterimiz Alan gibi bana talimatlar verilerek hırslanamam. Herşeyi hür irademe ve o şeyi gerçekten yapmak istiyorsam yaparım. Bu konuda biraz dik kafalılığım var ne yazıkki... Ama hayat öyle şeylerle karşılaştırıyor ki insanı ister istemez törpüleniyorsunuz. O yüzden kıyısından köşesinden biraz değiştirebilmeli insan kendini. Biraz kitaplardan, biraz insanlardan, biraz gezdiğimiz gördüğümüz yerlerden birşeyler katabilmeliyiz kendimize. Çiçeğe bile güzelleşsin diye gübre ekliyoruz, vitamin ekliyoruz, her hafta suluyoruz... Bizim de çok farkmız yok aslında; kendimize baktıkça güzelleşiriz, bakmazsak geride kalır solar gideriz...

17 yorum:

Oylesine Biri dedi ki...

Merak ediyordum bu kitabı ama okumak gelmiyor içimden bir türlü. Paylaşım için teşekkürler

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

d&r kitap arasını vermişti poşetin içinde onun arkasını okumuş çok merak etmiştim şimdi sen böyle yazınca mutlaka okunası artık kaçışı yok :)

Tully dedi ki...

Öylesine Biri; bazen bana da olur öyle çok merak etsem de hiç okumak gelmez içimden. Mesela Hakan Günday'ın Kinyas ve Kayra'sını çok istekle almıştım ama hala elime alamıyorum:(

Tully dedi ki...

Şeker Kız Hamidecim; bende tatildeyken bikaç kişi gömülmüş okurlarken haberdar olmuştum bu kitabın varlığından tavsiye derim öyle sıkıcı kişisel geişim kitapları gibi değil:))

Eren dedi ki...

Tully'cim, bu kitabı okuduğunu görünce yorumunu merakla bekledim, ismi çok ilginç ve merak uyandırıyor, sen de beğendiğin için okumak isterim, biri de bana talimatlar verse güzel olurdu doğrusu:))

Tully dedi ki...

Erencim, ah keşke bende talimatlara uyabilsem ama hep burnumun dikine gidiyorum:(
Kitabı bende tatilde bikaç kişinin elinde görmüştüm ismi de ilgi çekici olduğundan döner dönmez bende almadan edemedim:) Ama sevdim ben; öyle çok sıkıcı olmamakla birlikte merek uyandırıcı..

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

Sana benden mim var. http://aysa-home.blogspot.com/2012/08/ne-enteresan-sorular-bunlar-boyle.html

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

ben de merak edieyorum bu kitabı; aldım da am yazın daha hafif kitapalr okuyayım istiyorum. Bir de ben de bu takıntı vardır. Yaz kitabı, kış kitabı diye. Ne derasin hemen başlasam mı Tully'cim ?

Unknown dedi ki...

Dikkatimi çeken bir kitaptı. Kitabın kişisel gelişim tadında olduğunu bilmiyordum. Alsam mı almasam mı diye düşünürken yorumunuz imdadıma yetişti.

Tully dedi ki...

Ayşa; çok teşekkür ederim en kısa zamanda MİM'i cevaplayacağım.
Sevgiler:)

Tully dedi ki...

Hayat İzlerim; bende de var öyle durumlar hatta bazen hevesle alırım eve gelincede bikaç sayfadan sonra şimdi sırası değilmiş dediğim çok kitap oldu:) Ama bunun için ne desem ki sana, ne yaz kitabı ne kış kitabı:( Ama önümüzdeki gelen sonbahara yakışır diye düşünüyorum:)

Sevgilerle...

Tully dedi ki...

Beyaz Kitaplık; bu güzel yorumun için ben teşekkür ederim. Bende alırken hiç bilmiyordum meğer çok satanların ilk sırasındaymış, çok çarpıcı olmasa da güzel bir kitaptı..

Unknown dedi ki...

Bu kitabı merak ediyordum, yazının başına yazdığınız yazı beni fazlasıyla aydınlattı. Okumak için sabırsızlanıyorum. Teşekkürler. :)

Düş Kızı dedi ki...

Bayılıyorum şöyle kitap+kahve kombinasyonlu komposizyonlara :))
Çok mu siyon'lu bir cümle oldu, ne :)))

Tully dedi ki...

Düş Kızı; bende bende:)

Çok güzel bi cümle oldu can sıkma sen:))

Adsız dedi ki...

Mukemmel bir kitap..

What's Next dedi ki...

ilk başta bu kitabı çok merak ediyordum, sonrasında kişisel gelişim olduğunu öğrendim ve biraz sıkılarak sonunu getireceğimi bildiğimden pas geçtim.. sanırım bi dahaki sefere alıp okuyacağım :)

bana da beklerim seni:
edankb.blogspot.com
sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...