1 Haziran 2012 Cuma

Aşk ve Çocuk/ Maeve BİNCHY

Maeve Bincy ile tanışmam yıllar önce İtalyanca Aşk Başkadır kitabı ile olmuştu. Kendine has tarzı ile benim gönlümde yeri bambaşkadır Binchy'nin. Kitaplarını okurken sanki romanın kahramanları benmişim gibi hissediyorum. Quentins'de yemek yiyişimi, İrlanda sokaklarında yürüşümü hayal etmekten kendimi alamıyorum. Ama itiraf edeyim Aşk ve Çocuğa haksızlık ettim bu sefer. Araya Kahperengi'ni sıkıştırdım ve Aşk ve Çocuk çantamda gezip durdu. Anlayacağınız bu kitabı tadına vararak okuyamadım.  Yabancı olmadığımız bir konu ile karşılaştığım için de böyle hissetmiş olabilirim. Kitabın isminden dolayı az çok herkes tahmin edebilir zaten konusunu. Bir gün birşey olur ve hayatımız bir anda değişebilir. Bu kimi zaman iyi kimi zaman kötü birşey de olabilir. Ama hayatınızı değiştiren bir bebekse? Henüz bir çocuğum yok ama bu aralar bu fikri kendime empoze etmeye çalışırken, kendinden olmayan bir bebeği bile sevebiliyorsa ve onunla başa da çıkabiliyorsa insan tam üstüne okunacak bir kitap. Kendimi hala çocuk hissediyorken bir bebeği büyütecek cesaretimse hala yok :) Hoş kimse hazır hissetmezmiş zaten. Herkes ne kadar erken o kadar iyi diyor, belki haklılar da... Annem kırk yaşındayken ben on yedi yaşındaydım, düşününce ben kırk yaşındayken çocuğumun beş yaşında olması da hoşuma gitmezdi sanırım:) Benim için sıkıntılı bir konu anlayacağız...

6 yorum:

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

hiç bu kadının kitaplarını okumadım emin olamıyorum iyi mi kötü mü değer mi değmez mi diye, hala daha kararsızım...

Tully dedi ki...

Hamidecim bu kadının hiç kitabını okumadıysan ilk bu kitabı okumanı tavsiye etmem çünkü bir daha okumak istemeyenbilirsin. Okumak istersen sana Atesboceklerinin Mevsimini tavsiye ederim, Yalnız Kadınlar Sokağı ve İtalyanca Ask Baskadir da güzel,ilk tercih olarak bunlar olabi
İr.
Sevgilerle...

amphitrite dedi ki...

Benim de en sevdiğim yazarlardan biri ilk İtalyanca aşk başkadır'ı okudum ve tutulup kaldım. romanlarında çok sevdiğim bi özelliği ne biliyo musun bi romanında örneğin bi tıp öğrencisini anlatıyo başka bi romanda o öğrenci yeni romanın ana kahramanının doktoru olmuş. bunları farkettikçe aa ben bunu hatırlıyorum diyip, tanıdık biriyle karşılaşmış gibi seviniyorum:)

Eren dedi ki...

Ben de yazarın bir kaç romanını okumuştum Tully'cim, genel olarak sevdiğim bir yazar, kitapları genellikle kolay okunan kitaplar ama bence hiç de boş değiller:)

Tully dedi ki...

* Amphitrite; ne kadar haklısın illaki romanlarında kendini hissettiriyor.

Bol okumalı günler;)

* Erencim, aynen dediğin gibi kolay okunan kitaplar ama içeriğinde dostluk, hayata bakış açısı, aşk gibi konuları anlatmayı çok güzel başarıyor..

Mutlu bi hafta geçirmek dileğiyle:))

Bak Bu Harika dedi ki...

çok merak ettim yahu:) Bende bloğuma beklerim.

Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...