7 Mart 2012 Çarşamba

Yine Dönemeçteyim...

Burada az çok hepimiz birşeyler paylaşıyoruz, kimimiz dertlerini kimimiz mutluluklarını aktarıyor. Belki de herşeyden öte en yakınımızın bile bilmediği sırlarımızı aktarıyoruz. Dünden beri içim daralıyor arkadaşlar çünkü ben ne zaman bi karar vermeye kalksam hayat karşıma hep başka bir seçenekle dikiliveriyor. Pazartesi günkü karamsarlığımı beni takip edenler bilir, tam kafamda birşeyleri oturttum diyorum artık başka bir yoldan devam edeceğim diyorum ama olmuyor. Hayatın cilvesi sanırım bu. Dün kimine göre güzel bir haber kimine göre kötü bir haber ama terfi teklifi ile karşı karşıya kaldım. Ha diyeceksiniz çok güzel bir haber bu, evet ilk başladığım zamanlarda balıklama atlayacağım bir teklif olurdu. Ama gideceğim yer fabrikadan başka bir yer olursa kendimi sürgüne gönderilmiş gibi hissetmekten geri duramıyorum. Birde sen kabul etmezsen başka arkadaşlara teklif götüreceğiz demiyorlar mı hepten sinir oluyorum. Sanki çok giden var oraya da bir ben kalmışım. Bir senedir eleman arıyorlar önce millete fabrikayı gösterip sonra gideceği yer gösterildikten sonra kimse kabul etmiyor teklifi. Sonra bir de benim gibi yeni mezunlara (ki arık 3 sene olacak, karta kaçtım) tecrübe olurmuş. Gidersem bu maaşıma da yanısyacakmış. Ya allah aşkına zaten para için çalışıyoruz, sanki birbirimizin kara kaşı kara gözü için çalışıyoruz. Sanki çocuk kandırıyorlar, bak ödevini yaparsan sana kocaman bir çikolatalı gofret vereceğiz diyorlar. Gideceğim pozisyonun adı güzel, CV'ime büyük artı olacağı kesin. Ama fabrikadaki adı güzellerin aldığı ücretten neden daha az bir ücret teklif ediliyor? Kaldı ki gideceğim yerde konuşacak, dertleşecek adam akıllı kimse olmayacak. Şimdi bizim fabrika biraz köy gibi yerde ya hem şehre daha yakın olursun yakınında da alışveriş merkezi var deniliyor:) Adı şehir merkezi, içi sanayi ufak bir atölye, mavi yakalı 18 işçi ve bir ben?
Bütün bu olanlardan sonra;
Bu durum hayır mı şer mi bilemedim.
Dün geceden beri uykularım kaçtı.
Bugün bir karar verip konuşma yapmam gerek.
Ne konuşmam  gerektiğini bilmiyorum.
Biraz saftirik bir yapım var, kolay kandırılmaktan korkuyorum.
Anlayacağınız bugün rabbimin yanımda olmasına ihtiyacım var.
Dualara ihticacım var.

7 yorum:

coraline dedi ki...

tullyyy,umarım en mutlu olacağın kararı verirsin.iş hayatında ben de çok kolay kandırılırım yaa,hemen yerim yani.ama şunca yıllık iş hayatımda gördüm ki para herşey değil.

Eren dedi ki...

Tullyciğim zor bir karar gerçekten, artıları eksileri yazarak düşünmek fazydalı olabilir, ama bence en doğrusu hislerine güven, kendini dinle, başkalarının bu pozisyonu övmesi veya yermesine çok da aldırma bence onlar kendi avantajlarını düşünerek seni etkilemeye çalışabilir, içindeki ses sana doğruyu gösterecektir, iyi şanslar, sonucu merakla bekliyorum:)

Aktuelmoda dedi ki...

Hakkında en doğru kararı yine kendin verirsin canım,hayırlısı olsun inşallah senin için..

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Hakkında hangisi hayırlıysa o olsun. İşini seviyor olman çok önemli Tully'cim ...

FıstıklıTombi dedi ki...

Senin duadan çok bir kere karar vermeye ihtiyacın var
ve bunu sadece kendin yapacaksın
istemediğin bir şeyi sırf Cv'nde şık duracak diye kabul etmek zorunda değilsin.
Evet hepimiz para için çalışıyoruz ama bazen şık bir ünvan paradan çok daha az memnun eder bizi.
Bunları düşünerek karar ver bence
ve emin ol ne karar verirsen ver hayırlısı odur..

SvGLove dedi ki...

Ah Tully'cim hepimizin hayatimizda en az bir kez is hayatinda boyle bir durumdan gecmek zorunda kaliriz. Umarim ki olan senin icin en iyisi olur. Eger ki artilarini eksilerini iyice biliyorsan, surpriz olmayacak hic bir sey.
Icin rahatlamis bir halde, haberlerini bekliyorum;)
Sevgilerimle;*

Tully dedi ki...

Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar güzel yorumlarınız ve bana destek verdiğiniz için...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...