8 Şubat 2012 Çarşamba

Kahvenizi Nasıl İçersiniz?

Haftasonu yeni bir kitaba başladım; evet blog sayfamda olan kitabı yarım bırakarak hemde... Annem o kadar çok sevmiş ki,  anlata anlata bitiremedi. Zaten başta daha isminden dolayı ben burdayım diyor kitap. Neyse hasta olmasaydım bir solukta bitirebilirdim belki, umuyorum ki çok yakında bitecek:)
Asıl değinmek istediğim konuya gelince: kahve...
Siz sever misiniz bilmiyorum ama ben bayılırım:)
Kitapta altını çizdiğim ve acaba gerçekten böyle midir diye merak ettiğim ve  henüz bitiremesem de sizlerle paylaşmak istediğim bir paragraf var.

''Sade kahve içenler artık evden kopmuş demektir. Daha doğru bir ifadeyle bir eve ihtiyaçları yoktur. Yaşadıkları herhangi bir yeri ev olarak benimseyip mutlu mesut yaşamaya devam ederler. Yıllarca bir otel odasında yaşayabilirler, örneğin. Ama sütlü kahve içenler hep bir ev ararlar. Evlerinden iki gün ayrı kalsalar, hemen bir mutsuza dönüşürler. Yataklarını, ellerini sildikleri havluyu, her gece oturdukları koltuklarını, hatta ne bileyim çorap çekmecelerini bile özlerler.''

Düşününce bana geyet mantıklı geldi. Ben kahvemi çeşidine, o anki ruh halime göre farklı içerim. Mesela türk kahvesini herzaman koyu ve şekersiz, espressoyu ise her zaman sütlü ve yine şekersiz içerim. Öyle süslü kremalı kahveleri ise hiç içemiyorum. Yani ruhum da böyle sanırım zaman zaman kendimi evimde hissedeyim zaman zaman da bırakın beni özgür olayım diyor... Mesela bu aralar fena halde daralmış durumdayım, biyerlere gideyim gezeyim tozayım istiyorum. Bu yüzden  içtiğim kahve de sade ve çok koyu bir türk kahvesi bu aralar:) Ben kendime çok pay biçtim bu ufacık paragraftan, ya siz nasıl içersiniz kahvenizi?

Not: Kitabı birkaç gün içinde yayınlamayı umuyorum:)

11 yorum:

Çiçeklendim dedi ki...

Ben kahvemi şekerli içerim. Türk kahvesi olmazsa olmazımdır.Türk kahvesi ile yapılan muhabbeti çok severim:)

Eren dedi ki...

O kadar çok kahve çeşidi var ki, Türk kahvesini sade, espressoyu sade, neskafe-filtre kahveyi sütlü içerim:)) ama her zaman alışkanlıklarıma bağlıyım:))ilginç bir saptama:)

Atılım Otogaz dedi ki...

Ben acı icerim kahveyi, tadını hissederim damaklarimda. Birde sadece Bulgaristan'da viensco cafem var kemalide, süslü onuda orada seviyorum.

Tully dedi ki...

* Çiçeklendim türk kahvesinin yanında birde çifte kavrulmuş lokum da iyi gider değil mi:)

* Erencim; seninle kahve konusunda damak tadımız hemen hemen aynıymış desene:)

* Atılım; sence doğru bir saptama mı?

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

ben de süt tercih ederim... gerçekten de evime çok bağlıyımdır.. özlerim evimi.. tam bir ev kuşuyumdur...

AYŞEN BOZKUŞ dedi ki...

Merhaba Tully,paylaşımın için teşekkürler.
Ben de Türk kahvesini neredeyse şekersiz ve büyük fincanda içmeyi severken, Nescafe ve ekspressoyu yine çekersiz ama sütlü içerim. Kremalı kahvelerin görsel şovlarına, sunumlarına bayılsam da damak zevkimi tatmin etmezler. Ruh halimde zaman zaman alıp başını gitmek, özgür kalmak isterken, her zaman evini özlem duyar. Kendi evimden başka bir yerde rahat edemem, bu annemin evi bile olsa. İlginç ama doğruluk payı yüksek bir saptama geldi bana

Tully dedi ki...

Bende çok sevdiğim için dayanamadım hemen bloğa ekledim. Kahve içerken hem keyif alıyorum hem de çok mutlu olyorum nedense:)

coraline dedi ki...

günde en az 5 bardak sade koyu kahve (hazır ve/veya filtre), en az 2 sefer sekersiz turk kahvesi içen bir kadınım, ve evet otelde kalmaya bayılırım."beni bıraksalar otel odalarında yaşar giderim" diye de çok bahsetmişimdir:)kitap doğru söylüyor demek ki tully:):):)

Tully dedi ki...

Bende kesinlikle katıyorum yorumuna sevgili coralinecim...Cok doğru bir saptama:))

Unknown dedi ki...

merhaba tully, bende sütlü kahve içerim şarttır bana ev :)))

Tully dedi ki...

home sweet home yani:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...