7 Mart 2013 Perşembe

Pİ'NİN YAŞAMI/ LİFE OF Pİ

Özüme dönmem gerek. Daha hayatı ne kadar boşverebilirim ki! Karar verdim artık bekletmeden yazmak itiyorum. Okuyamasam da bu aralar sizi sinemaya boğabilirim...
Tabii bu filmi uzun zaman oldu izleyeli. Belki çoğunuz izlemiş de olabilirsiniz ama ben hem unutmamak için hem de izlemeyenlerinize fikir olabilir diye düşündüm.

Film adı üstünde Pi adında Hintli bir çocuğun hikayesini anlatmakta. Yine ben kitap sevdalısı olarak geçinmeme rağmen bu filmin de kitaptan uyarlandığını filmini izledikten sonra öğrendim. Bu bana senaristlerimizin hayal güçlerine ne oldu acaba dedirttiriyor. Yine de filmi izlerken uçsuz bucaksız bir hayal gücünün karşısında şaşkınlığımı gizleyemedim. Ama bence bunu kitabın yazarına borçluyuz!
Filmiyle aynı ismi taşıyan kitabın yazarı Yann Martel "Pi'nin Yaşamı" sayesinde 2002' de Mann Broker ödülünü kazanmış. Ayrıca başbakanına dört yıl boyunca hergün kitap göndermekle ayrı da bir üne sahipmiş.

 Bunu da şu sözleriyle açıklıyor:
“Kimin ne okuduğu, kitap okuyup okumadığı kendi bileceği iş. Sıradan insanların ne yaptığı beni ilgilendirmiyor, insanlara nasıl yaşayacaklarını söylemek bana düşmez ama benim üzerimde söz hakkı olan insanlar söz konusu olunca durum farklı. Onların okumalarını istiyorum çünkü sınırlı, vasat hayalleri birgün benim kabuslarıma dönüşebilir” Sizce de haklı değil mi?

Film için; çoğu sahne de yok artık desem de insanın zorluklar karşısında ne denli güçlü durabileceğini çok güzel anlatıyor. Sadece vahşi kaplan Richard Parker'ı izlemek bile keyifliydi...

 

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Nicedir aklımda bu film,izlemeyi çok istiyoruz,görsellik harika görünüyor fragmanlarda.

Tully dedi ki...

NEŞELİ VE İNCİLİ GÜNLER;
Biraz uzun bir film ama ben beğenmiştim. Umarım sizde benim kadar beğenirsiniz..
Sevgilerle...

HerbiRenk dedi ki...

henüz izlemedim ama en kısa zamanda izlemeyi planladığım bir film, tanıtım için teşekkürler:)

defne dedi ki...

hiç bir filmi izleyemediğim gibi bunu da izleyemedim ben çok merak ediyorum :(

Tully dedi ki...

HerbiRenk; cuma akşamı için güzel bir alternatif olabilir:) Keyfli izlemeler..

Tully dedi ki...

Defne; merhaba güzel anne:) olsun senin şimdi bir bebişin var biraz düzene girdiğinde izlersin. Daha çok güzel filmler çıkar..
Sevgilerle..

Eren dedi ki...

Tully'cim bu filme bayılmıştım, Richard Parker süperdi:)) ama ben de kitaptan uyarlandığını yeni öğrendim, yazarla ilgili verdiğin bilgi de çok ilginç, güzel söylemiş:)

Adsız dedi ki...

ben çok sevdim..hele ki sonu çok kötüydü. İlk 20 dk sı filan cok sıkıcıydı ama filmin devamını anlamak için alt zemin yine herzamanki gibi :)

Sistem dedi ki...

Teşekkürler, güzel paylaşımlarınızın devamı temenlisiyle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...