26 Kasım 2012 Pazartesi

Ben:)


 
Bazen kendimi çok işler yaparken buluyorum ama bir o kadar da başarısız hissediyorum kendimi. Şimdi eşim okursa yine herşeyden şikayete başladın diyecek. Hoş okumaz zaten de neyse...
Zaman herşeyi değişitirdiği gibi bizleri de değiştiriyor. Önceleri  aşktan gözlerin kör oluyorken artık aşkı gözlerin görmez oluyormuş. Başka anlamlar yükleyip sevgiye, karşındaki insandan başka beklentilere giriyormuşsun.
Son zamanlarda kendim için ilerisi için bi takım adımlar attım ama çok yorgun hissediyorum kendimi. Herşeye yetişemiyorum. En kötüsü de etrafındaki insanların seni anlamaması. Herkes yoruluyomuş, herkes çalışıyormuş...Bıdı bıdı... 
İyi de nasıl ben senin kopyan değilsem herşeyi aynı hissetmemizi nasıl bekleyebilirsin ki?
Bazen o çok işler peşinde koşarken bir bakmışsın sıfırsın. Artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu bile araştırmaktan yoruldum.
Başarı neye göre değerlendirilir, okumak mı iyi okumamak mı? Şu bi gerçek ki hayatı yaşayabilmek için para gerekli. Demiyorum ki herşey para ama parasız da yaşanmıyor.  Sen bi yandan kendine birşeyler katmaya çalışıyorsun, ne bileyim kademe atlayıp yükselmek için belki de.. Ama gün geliyor hayatın haksızlıklarla dolu olduğu gerçeği ile tanışıyorsun. Kendi işini yapmıyorsan yükselmek demek başkalarının yalakası olman demek... En azından ben öyle gördüm, başka yerde nasıldır bilmiyorum. Sen hala tırım tırım tırmalarken bir bakmış sen uyurken millet malı götrürüyor.Yükselmek ne için peki? Daha çok para kazanmak için elbette... Es geçelim bunu:)
Ama yine başka bir gün gelip herşeyin boşuna olduğu gerçeğiyle tanışıyorsun bu seferde...
Hayatı doyasıya yaşamak lazım. Elimizdekilerle yetinmeyi ve onlarla mutlu olmayı kabullenmemiz lazım. En çok da benim yapmam lazım bunu. Biliyorum ki bardağın boş tarafına değil de dolu tarafından bakarsam  çok mutlu olacağım... Biliyorum bilmesine de icraat nerede:)





9 yorum:

Sonsuz dedi ki...

Huzur ve sağlık çooooook önemli, gerisi boş

dondurma delisi dedi ki...

kazım koyuncudan-dido'yu dinlerken denk geldim yazına,ne iyi gitti şarkıyla :)Bende çoğu zaman bir yol bulamıyorum.Bana da parasız olmaz diyorlar,herkes birşeyler diyor işte.Etrafımızdakilerle mutlu olmayı başarabilsek dünya daha da güzel olacak eminim.

coraline dedi ki...

iş hayatı göt dolu tulincim.ben de bunu daha yeni pekiştirdim.işle ilgili acaip bozuk kafam....sorma

Tully dedi ki...

S'onsuz; aynen öyle, sağlık olmadıktan sonra diğerlerinin hiçbir önemi yok:)

Tully dedi ki...

Özlemce; çok teşekkür ederim güzel yorumun için:))Herkes elindeki olmayanı istiyor işte, ah keşke öyle yapabilsek o zaman herşey çok güzel olacak:)

Tully dedi ki...

Coraline; canımmmm:)) aynen öyle valla ben de çok daralıyorum bazen ne diye okumuşum diyorum ve hala bu aptallığı ne diye devam ettiriyorum:(((

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

tullyim bi de benim yapmam lazım bunu. zira bundan yarım saat önce aynı senin şikayetlerini sıralayarak serciye zırlıyordum. iş güç başarılı olmak iyi bir eş örnek bi evlat vs vs vs olmak yoruyo ve bunu yapmadan rahaaat rahaaat hayatını sürenler var ya beni deli ediyo. neyse canım ama dediğin gibi koyvermek boşvermek lazım. yapabilir miyiz dersin!!

Eren dedi ki...

Tully'cim ben bu yazını görmemişim, umarım bu yazını yazdığından beri durumlar olumlu yönde değişmiştir:) her zaman en doğrusunu yapmak zorunda değilsin, sen de insansın, biraz da kendi rahatına bakman lazım, sevgiler:)

Tully dedi ki...

Erencim aslında o gün yazarken de gayet iyiydim sadece arada sırada karamsarlığa kapılıyorum:( Aslında bu hep sabırsız olmamdan kaynaklanıyor:((

Kocaman öpüyorum seni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...