15 Kasım 2012 Perşembe

A Moment To Remember

 Özcan Deniz'in şu çok konuşulan meşhur Evim Sensin filmini geçen haftalarda kardeşim tavsiye etmişti. Al kocanı da gidin biraz romantizm yaşayın dedi. Çoluk çocuğa da maskara oluyoruz ya neyse... Romantizm kim biz kim, filme gitmeye karar verdik de yalnız önce Praktiker'e uğrayalım dedim alacak bir kaç eksik var diye. Sonra ben Praktiker'de bizim ürettiğimiz ürünleri gördüm böyle yırtık pırtık poşetlerde bir üzüldüm bir üzüldüm başladım hepsini fotoğraf çekmeye. Tabii ben dalmışım fotoğraf çekmeye bu esnada da filmi kaçırdık. Benim koca sağ olsun demediğini bırakmadı. Bir daha istesen de gitmeyiz dedi. Herşey de bir hayır varmış işte. Benim bir şeyde aklım kalmaya görsün illa yapmam lazım onu. Biraz araştırdıktan sonra Özcan Deniz'in aslında bu filmi telif hakkı ödeyerek a Moment To Remember'dan copy paste yapmış olduğunu öğrendim. Bu filmi de Cumartesi akşamı oturduk izledik. Aslında meğersem ben bunu daha önce de izlemişim.
Hem de burada http://tullyslittleworld.blogspot.com/2011/11/beni-unutma.html yorumunu bile yapmışım. Farklı karakterler, farklı bi zaman dilmi ama benzer hikayeler ve aynı acıtasyon...
 
A Moment To Remember 2004 Güney Kore yapımı. Aslında hem Beni Unutma'nın hem de Evim Sensin'in çıkışı noktası ve orjinal versiyonu diyebiliriz... Romantik ama Alzheimer'ın acı gerçekleri ile tanıştıran bir film. Türk versiyonlarında ise ekstra olarak bolca acıtasyon ve duygu sömürüleri görülebilir... Oysa ben Beni Unutmayı izlediğimde çok beğenmiştim, oradaki hastalık Alzheimer olmasa bile çekim sahneleri neredeyse birebir aynı. En azından Özcan Deniz telif hakkı ödemiş. Bu da büyük birşey sonuçta. Bir arkadaşımdan Evim Sensin'deki farkı da öğrendiğime göre aynı filmi üçüncü defa izlemeye gerek duymuyorum. İzleyecek olanlar varsa öncelikle bu filmi izlesinler. Bizim Türk filmleri nasılsa bir sene sonra Tv'ye düşüyor.
 
Fotoğraflar:http://www.tumblr.com/tagged/a-moment-to-remember?before=1338276781


6 yorum:

Eren dedi ki...

Bu filmi merak ediyordum yorumun iyi oldu Tullycim paylastigin icin tesekkurler:)

Unknown dedi ki...

Merhaba
Bu filme gitmeyi planladığımız pazar günü,gazetenin pazar ekinde yorum yazısı okumuştum.Yazar-kimdi hatırlamıyorum- orijinal filmin puanlamasına daha fazla not veriyor ve yerli versiyonun abartılı oyunculuklara kaçılmış, biraz da ajitasyon unsuru abartılmış olduğu gibi bişeyler yazıyordu.Hevesim kırıldı,gitmekten vazgeçtik.(ben de yeni bir blogcuyum.Takipçim olup,önerilerini yazarsan sevinirim.selamlar)

Tully dedi ki...

Erencim; kusuruma bakmadın inşallah uzun zaman oldu:)) Evim Sensin'i izlemedim ama bu güzeldi:))

Tully dedi ki...

Merhabalar; NEŞELİ VE İNCİLİ GÜNLER;yorumunuz için teşekkürler. Bloğunuzu ziyaret ettim ve takibe aldım. Sevgiler..

Sonsuz dedi ki...

Evim sensin bu filmin birebiriymiş

Sonsuz dedi ki...

The Vow'u tavsiye ediyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...