23 Ekim 2012 Salı

UZUN HİKAYE

 
Böyle başlıyor film; tren yolculuğu ile başlayıp tren yolculuğu ile sonlanıyor...
 
 Nedendir bilmem kökenlerimi hatırlatan filmlere karşı daha bir sempati duyuyorum. O yüzden bu film için muhteşemdi diyebilirim. Öncelikle hangimizin ailesinde bu yandaki fotoğraf gibi siyah beyaz anılar yok ki... Annemin sahip olduğu bir torba dolusu siyah-beyaz fotoğraflar bana sanki asırlıkmış gibi gelir. Yılların fotoğrafları eskittiği ama anıları eskitemediği hikayelerle doludur o torba. Filmi izlerken de böyle hissettim. Geçmişi hatırlatması ayrı bir güzel, film ayrı bir güzeldi. Film aslında Mustafa Kutlu'nın yazdığı kitabın hikayesiymiş. Tabii filmi izledikten sonra öğrendim bunu, o yüzden filmle kitap birebir aynı mı ya da kitabın mı filmin daha iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. Ama kitabını da merak etmedim desem yalan olur. Filmi bu kadar iyiyse eminim kitap daha da şahanedir.
 
Kenan İzmirzalıoğlu'nun oynadığı Bulgaryalı Ali'nin hikayesini küçük oğlu Mustafa'nın ağzından dinlemek çok keyifliydi. Bu filmde adama aşık oldum da diyebilirim. Böyle saçlarının hafif kırlaşmış hali çok yakışmış. O hep bu şekilde kalsın ve bana bakarak yandan yandan hep gülümsesin... Kenan İmirzalıoğlu'nu böyle kapı gibi adam şeklinde izledikten sonra Gay olduğu iddialarına insanın inanası gelmiyor.
Tuğçe Kazaz'ın ise daha önce oyunculuk yapıp yapmadığı hakkında bir fikrim yok ama bence role oturmuş. Kısacası konu güzel, oyuncular güzel, film ayrı bir güzel...
 
Genel itibari ile okuduğum ve izlediğim filmlerin konularına çok girmiyorum. Sanki burada ben anlatınca büyüsü kaçacakmış gibi geliyor. Zaten konusunu öğrenmek isteyen herkes artık bir tıkla bütün bilgilere ulaşabilir. Ama çok hoştu, sadece müziklerini dinlemek için bile gidilebilir.
 

10 yorum:

Sonsuz dedi ki...

Annemle gitmek istiyorum =)

Eren dedi ki...

Tully'cim senin bu yorumundan sonra filmi çok merak ettim, ilgince benziyor, paylaşımın için teşekkürler, sevgiler:)

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Bence de çok duygulu, anlamlı, insanın içini ısıtan bir filmdi...

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

osman sınav filmlerini pek sevemedim ama fırsat olursa bunu izlemek isterim

Tully dedi ki...

S'onsuz; annenle gitmek ayrı bir güzel olur eminim:))

Tully dedi ki...

Erencim çok hoş bi filmdi, seveceğini düşünüyorum. İzlersen eğer bende yorumunu merak ediyorum:))

Sevgilerle canım.

Tully dedi ki...

Natalicim; sanırım aynı filmleri seyrediyoruz bu aralar;) Seninle aynı fikirdeyim çok anlamlı ve hoş bi filmdi:)

Tully dedi ki...

Hamidecim; fırsat bulabilirseniz eşinle birlikte gidebilirsiniz. Biz çok beğenmiştik:) Tavsiye ederim:))

Düş Kızı dedi ki...

Ohh spoiler vermemişsindir umarım diyerekokudum yazını sonuna kadar :) Vermemişsin, iyi deetmişsin kuzum, zira bu filme biz de gitmek istiyoruz annemlerle :)
Beğendiğine sevindim canımcım, zevkine sonsuz güveniyorum :))

Tully dedi ki...

Duş Kızı; merak etme vermem ben:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...