8 Ekim 2012 Pazartesi

The Dragon Lords/ Silvia Hartmann


Bir yazarı kitap yazarken izlemek nasıl bir fikir? Kulağa çok hoş geliyor değil mi?
İngiliz yazar Silvia Hartmann yeni romanını 'Google Docs' üzerinden okurların gözü önünde yazıyor. Bir romanın nasıl yazıldığını merak edenler, Silvia Hartmann'ın The Dragon Lords adlı yeni romanının yazım sürecine internet üzerinden tanıklık edebiliyor.
Arama motoru Google'ın Google Docs hizmeti sayesinde, yazarın her yeni cümlesinin internet kullanıcılarının monitörlerine eş zamanlı olarak yansıdığı belirtiliyor. Tanıtımlara göre, Hartmann'ın 'Naked Writer' projesi, okurlara, hikaye ilerlerken yazılanlara dair yorum yapabilme ve hikayenin oluşturulmasına katkıda bulunabilme olanağı da sağlıyor.
Romanın yazımına 12 Eylül'de başlayan Silvia Hartmann, okur ve yazar arasındaki ilişkinin sınırlarını zorlamanın inanılmaz bir deneyim olduğunu düşünüyor. Kitaplarını StarFields takma adıyla yazan Silvia Hartmann'ın, yaratıcılık ve kişisel gelişim üzerine çalışmaları da bulunuyor.
 
 

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok ilginç bir fikir gerçekten

Eren dedi ki...

Bunu duymuştum Tully'cim, gerçekten çok heyecan verici bir proje, paylaşımın için teşekkürler:)

Rainbow Gatherer dedi ki...

merhaba Tully
hemen iade i ziyarete geldim. Ne kadar güzel bir yorum bırakmışsın, çok teşekkür ederim :) Dragon lords da çok farklı bir deneyim olmalı hem yazara hemde okuyucuya =)

Tully dedi ki...

Okaliptus Yaprağı, bende fikir ilginç geldiği için paylaşımda bulunayım ddim:))

Tully dedi ki...

Erencim bende duyunca çok heyecanlanmıştım ama okumak için hiç zamanım yok:((

Tully dedi ki...

Rainbow Gatherer: yorum için gerçekten samimiydim. Bence çok ince ve zarif bir kişiliğe sahipsin bu da bloğuna yansıyor doğal olarak.

Ayrıca iadeyi ziyaret için ben teşekkür ederim:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...