20 Nisan 2012 Cuma

Bu Filmin Kötü Adamı Benim/ Murat GÜLSOY

Ben bu kitabı çok karmaşık buldum; bir sürü beğenen okurun aksine ben okurken çok sıkıldım. Sanki yazar kitap yazmak için konu bulamamışta roman içinde roman yapayım demiş. Bir yandan gerçek Önder'i dinlerken, diğer yandan kendi romanının içinde başka bir Önder'i dinledim. Dinlerken de acaba konu nereye varacak dedim ama hiçbir yere bağlayamadım. Sonuç yok yani. Ha kimi zaman kendimden bişeyler bulmadım mı buldum ama gereksiz ayrıntılarla beni çok boğdu. Ya da belki bu kitabı okumak için doğru zaman değildi benim için... Bilemiyorum belki de Yeşil Peri Gecesi'nden önce okusaydım böyle düşünmeyebilirdim:)

'' Acı insanın bir anda kendisinin ne mal olduğunu fark etmesidir. Her zaman zihninin derinliklerinde duran gerçekle yüz yüze gelmesidir. Düşmanlarının söylediklerinin aslında ne kadar doğru olduğunu anlamasıdır. Düzeltilmesi olanaksız hatalar yaptıktan sonra duyduğu pişmanlıktır. Kötülüğün insanı yalnızlaştırdığını idrak etmesidir. Zayıflıklarının onu ele geçirip çiğ çiğ yemesidir.'' Syf/ 168 

Ne kadar doğru bir söz değil mi?

4 yorum:

SMİLENA dedi ki...

bazen oluyor böyle.bende "benim adım kırmızı"yı bitirene kadar göbeğim çatlamıştı...iyi bir hafta sonu diliyorum sana.memlekete selamlar !!!

Eren dedi ki...

Tullycim bu kitabı duymuştum ama fikrim yoktu, sayende oldu:) Alıntı çok doğru gerçekten...

Tully dedi ki...

Teşekkürler Smilenacim, valla o kadar yorgunumki bu hava degisimi ilaç gibi gelecek bana:)

Tully dedi ki...

Bende yorumlara dayanarak almıştım bu kitabı ama ben cok sıkıldım okurken:((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...